Toby Rocking Horse with best materials

Home/Alcantara, Exlcusieve bekleding, Luxe bekleding, Luxuri interior, Nappa Leer/Toby Rocking Horse with best materials

Toby Rocking Horse with best materials

Wie heeft er als kind vroeger niet op gezeten? Het eenvoudige houten object waar je je uren op kon vermaken. Het ouderwetse hobbelpaard stond in elke woonkamer!

Ontwerper Rik van Mierlo kijkt terug op zijn jeugd toen hij een versleten houten hobbelpaard in een hyper modern interieur zag staan. Hij vond het vreemd dat dit houten icoon eigenlijk niet veranderd is in al die jaren…   Hier wilde hij iets mee doen.

Met de technologische ontwikkelingen en nieuwe materialen die er momenteel beschikbaar zijn is hij aan de slag gegaan om een modern futuristisch hobbelpaard te ontwerpen naar de ouderwetse intenties. Door de organische vormen van een paard tot in zijn abstract over te nemen ontstaat een strakke gestileerde vorm. Dankzij het holle polyester frame kan de vorm en functie optimaal tot zijn recht komen. Lichtgewicht maar toch oersterk.

De bekleding van het object is van origineel Porsche Nappa leer in combinatie met een suède achtige stof. Dit geeft het hobbelpaard zijn zachte maar toch excentrieke kenmerk. Het stoffeerwerk is uniek gemaakt door Conceptstich dat ervoor heeft gezorgd dat er geen stiknaden te zien zijn. Door onderzoek te doen naar de rekbaarheid in stoffen en lang experimenteren hebben zij ervoor gezorgd dat het gehele gestoffeerde deel uit enkel één lap stof bestaat. Voor een organische vorm in deze demensies is dat uniek!

Toby, het hobbelpaard aan de hand van Rik van Mierlo wordt handgemaakt in Nederland. Het stoffeerwerk door Conceptstich kan in diverse kleurenpaletten uitgevoerd worden, waardoor het altijd aan uw wens voldoet.

 

Website:

Leave A Comment