Conceptstitch is now working with designer Rik van Mierlo

Home/Geen categorie/Conceptstitch is now working with designer Rik van Mierlo

Conceptstitch is now working with designer Rik van Mierlo

Dennis van Kemenade en Rik van Mierlo.

Tijdens het bezoek aan Design district 2017 in de  oude VanNelle fabriek in Rotterdam. Op zoek naar nieuwe materialen en stoffen, om toe te passen in mijn bekledings werk, ben ik Rik van Mierlo tegen gekomen. Het werk van Rik trok me meteen aan, dat kwam door de organische vormgeving.

About, Rik van Mierlo

De ontwerpen van Rik van Mierlo verassen door hun dynamische en futuristische eenvoud. Geen minimalisme, maar een balans van vorm en functie die samenkomen tot één kloppend geheel. De natuur als onuitputtelijke inspiratiebron draagt zorg voor de pure en organische producten. Met zijn ontwerpen probeert Rik de vormentaal van een ander perspectief te bekijken en hierdoor unieke en vernieuwende exemplaren te creëren.

Geboren in 1995 in het kleine dorpje –Leende- onder Eindhoven, heeft Rik zijn jeugd doorgebracht. Van jongs af aan wilde hij; zoals altijd gezegd word. ‘’iets met zijn handen gaan doen’’

Hierdoor is hij de studie gestart bij het Sintlucas college te Boxtel. In deze 4 jaren heeft hij zijn ambities tot product vormgeving kunnen ontplooien. In het 4de jaar van de opleiding richtte hij met 4 vrienden een design bedrijfje op dat tot –Luxio- gedoopt werd. In de periode van 2015-2016 werden zij bekroond met de zilveren plaats in de Jong ondernemen competitie van het jaar.

Na zijn Studie bij Sintlucas is hij gaan doorstuderen aan Willem de Kooning te Rotterdam waar hij nog steeds zijn passie en ambities kan uitbreiden.

Link naar de site van Rik van Mierlo klik hieronder.

http://rikvanmierlo.wixsite.com/rikvanmierlo

2018-07-29T07:16:21+02:00 19 augustus 2017|Geen categorie|

Leave A Comment